NEEM CONTACT OP

 

Re-integratie

 

Weer aan het werk gaan na een periode van ziekte of afwezigheid gaat in de meeste gevallen als vanzelf. Maar als het voor werknemer of werkgever niet vanzelf gaat, biedt externe re-integratiebegeleiding een oplossing.

 

Snel beweging in de zaak

Een externe re-integratiecoach zorgt dat eventuele knelpunten snel boven tafel komen en dat de onderlinge communicatie goed verloopt. We kijken of een medewerker kan terugkeren naar de huidige werkplek (1e spoor re-integratie) of dat er elders wordt gezocht naar passend werk (2e spoor re-integratie). Van daaruit worden nieuwe doelen gesteld en zorgen we dat er snel beweging komt in de zaak!

 

Aanpak re-integratie

Als terugkeer naar de eigen functie niet meer mogelijk is, richten we onze inspanningen op het vinden van ander werk, binnen het eigen of een ander bedrijf.

 

Ieder mens is anders. Daarom is ieder re-integratietraject maatwerk. Maar in grote lijnen kennen alle re-integratietrajecten, gericht op het vinden van ander werk, dezelfde fasen:

 

1. Intake en inventarisatie

We maken kennis en kijken of het klikt. We verkennen de huidige situatie, het arbeidsverleden, de wensen en een passende aanpak om doelen te bereiken.

 

2. Zelfonderzoek

In deze fase kijken we wat er nodig is voor de medewerker om de huidige situatie achter zich te laten. We bekijken waar de eigen kracht ligt, welke kwaliteiten en welke beroepsinteresses aanwezig zijn. De medewerker krijgt beter inzicht in zijn eigen drijfveren, mogelijkheden, sterke en zwakke punten. Er komt antwoord op belangrijke vragen omtrent de gewenste loopbaanontwikkeling, zoals:  

  • Wat betekenen deze veranderingen voor mij?
  • Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • Welke functies, branches en bedrijven passen bij mij?

 

3. Praktijkgericht leren

In deze fase leren we medewerkers het beste uit zichzelf te halen door optimaal gebruik te maken van zijn/ haar sterke kanten en kwaliteiten. Tegelijkertijd besteden we aandacht aan de belangrijkste aandachtspunten die uit het zelfonderzoek naar voren zijn gekomen. Dat doen we door praktijkgericht te trainen op gedragsverandering en het uitbreiden van het gedragsrepertoire (onder meer met video, simulaties en rollenspellen en persoonlijke coaching).

 

4. Op zoek naar werk

Dan is het tijd om actief op zoek te gaan naar ander werk. We gaan aan de slag met:

  • De juiste marktbenadering vaststellen
  • (Digitale) netwerkvaardigheden ontwikkelen (o.a. social media en LinkedIn)
  • Gebruikmaken van internet en social media
  • Curriculum vitae opstellen
  • Sollicitatie- of motivatiebrieven schrijven
  • Sollicitatiegesprekken oefenen met behulp van videotraining
  • Salarisonderhandelingen voeren

 

5. Jobcoaching en nazorg

Om de kans van slagen in een nieuwe functie te vergroten, bieden we coaching en begeleiding aan gedurende de proeftijd. We geven medewerkers extra vertrouwen in zichzelf en in de toekomst mee en zorgen dat ze een goede start maken.

 

Persoonlijk, praktisch en doelgericht

De aanpak van Cruciaal is persoonlijk, praktisch en doelgericht. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we samen met medewerkers mooie resultaten boeken. Een nieuwe baan geeft medewerkers nieuwe perspectieven!

 


"Dhr. B Bavelaar heeft mij gedurende de moeizame re-integratie 1e en 2e spoor enorm goed op weg geholpen, goed adviezen gegeven en de mogelijkheden en kansen voor mij laten zien en besproken. Ook de integriteit heeft hij goed bewaakt. Ik zou hem zeker aanbevelen bij anderen."
 


Vrijblijvend kennismaken?

Een kennismaking is kosteloos en verplicht u tot niets!

Neem contact op


Cruciaal  |  Teamontwikkeling, personal coaching en loopbaanontwikkeling  |  Psycholoog Leiden  |  06 - 5378 5113  | info@cruciaal.nl


       Design en strategie: PSYmedia