NEEM CONTACT OP

 

Outplacement

Met professionele ondersteuning op zoek naar een ideale baan

Je staat op het punt om afscheid te nemen van een medewerker. Soms is het vrijwillig, soms kan het niet anders. Wil je een medewerker actief ondersteunen richting een nieuwe uitdaging? Wil je de kans op een succesvolle transitie naar een andere werkplek aanzienlijk vergroten?

 

Laat medewerkers weer tot hun recht komen

Cruciaal begeleidt en ondersteunt de medewerker om op een positieve manier aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Met outplacement op maat zorgen we voor een nieuwe baan, waarin mensen weer volledig tot hun recht komen!

 

Voordelen van outplacement

In bijna alle ontslagsituaties is er tegenwoordig budget beschikbaar voor outplacement. Bij collectief ontslag is outplacement vaak onderdeel van een sociaal plan. Bij individueel ontslag kunnen medewerkers de transitievergoeding inzetten voor outplacement en eventuele opleiding en coaching

 

Wat levert outplacement op:

  • Professionele begeleiding vergroot de kans op een succesvolle nieuwe stap op de arbeidsmarkt aanzienlijk.
  • Het geeft medewerkers meer zekerheid bij het vinden van een nieuwe uitdaging en een andere werkplek.
  • Een outplacementtraject zorgt dat medewerkers zelf actief en gemotiveerd blijven in het veranderingsproces.
  • Outplacement kan goed ingezet worden wanneer medewerkers overwegen een heel andere richting in te slaan of een eigen bedrijf te beginnen.

 


"Een zeer professioneel en vakkundig bedrijf dat zeer betrokken is bij haar cliënten waardoor er een optimale begeleiding is. Goed op de hoogte van de actuele zaken, altijd zich houdend aan de lopende afspraken en altijd binnen zeer korte termijn een beantwoording op je email, als je tussentijds vragen hebt. Op mijn leeftijd toch een baan gevonden!"
 

 

Met een outplacementtraject bied je medewerkers professionele ondersteuning bij het vinden van passend werk in een andere werkkring

Begeleid ons bij outplacement

 

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Een outplacementtraject duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Ieder outplacementtraject wordt zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de individuele medewerker die het doorloopt. Mogelijke stappen in het outplacementtraject zijn:

1. Verwerking van het ontslag

Ontslag heeft vaak grote impact op mensen. Er is vaak al een periode van onzekerheid aan vooraf gegaan. Om te zorgen dat medewerkers weer positief en met vertrouwen vooruit kunnen kijken, helpt Cruciaal waar nodig bij het verwerken van het verlies van de baan en eventuele arbeidsgerelateerde psychische klachten.

 

2. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Om succesvol te solliciteren is het belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van wie ze zijn en wat ze te bieden hebben. We gaan op zoek naar een objectief beeld van iemands persoonlijkheid, intelligentie, talenten, vaardigheden en beroepsinteresses.
Tools die we daarvoor inzetten zijn onder meer:

 

3. Hoe haal je het beste uit jezelf?

Om het beste uit mensen te halen, besteden we extra aandacht aan het verder ontwikkelen van de talenten, vaardigheden en aandachtspunten die uit de vorige fase naar voren zijn gekomen. Hiervoor kunnen we opleiding, trainingen, persoonlijke coaching en/of gedragstraining inzetten.

 

4. Op zoek naar de ideale baan

Dan begint de zoektocht naar werk en het voorbereiden van succesvolle sollicitatiegesprekken. Cruciaal helpt medewerkers bij:

  • Personal branding: hoe zet je jezelf krachtig neer in de markt?
  • Het vaststellen van de juiste marktbenadering
  • Het ontwikkelen van (digitale) netwerkvaardigheden
  • Het schrijven van krachtige sollicitatiebrieven
  • Het voorbereiden van sollicitatiegesprekken
  • Het voeren van salarisonderhandelingen

 

5. Slagen in een nieuwe baan

Geweldig dat een medewerker weer aan de slag is, maar ook nog onwennig en onzeker. Kan je medewerker in de eerste periode wel wat hulp gebruiken bij het functioneren in een nieuwe baan? Cruciaal biedt desgewenst begeleiding en coaching gedurende de proeftijd, zodat mensen zich in hun nieuwe baan ontwikkelen tot capabele en graag geziene medewerkers.

 

Een persoonlijke, individuele aanpak heeft zich bewezen in de praktijk

Cruciaal werkt alleen met individuele outplacementtrajecten. Simpelweg omdat het beter werkt dan een groepsaanpak. Maatwerk en een persoonlijke benadering leiden in de praktijk tot de beste resultaten. Het gehele outplacementtraject wordt begeleid door een senior arbeids- en organisatiepsycholoog.

 


Vrijblijvend kennismaken?

Een kennismaking is kosteloos en verplicht je tot niets!

Neem contact op

 


Cruciaal  |  Teamontwikkeling, personal coaching en loopbaanontwikkeling  |  Psycholoog Alphen aan den Rijn  |  0172 - 479 796  | info@cruciaal.nl


       Design en strategie: PSYmedia